Billedet viser en nedbrudt kvinde i skoven. Fotoet er af Andrew Neel. Siden handler om hvorfor det er godt at få behandling for PTSD.

Hvorfor få behandling for PTSD?

Billedet viser en nedbrudt kvinde i skoven. Fotoet er af Andrew Neel. Siden handler om hvorfor det er godt at få behandling for PTSD.

Der er flere behandlingsmuligheder for PTSD. Forskellige former for samtaleterapi har vist sig at kunne hjælpe personer med PTSD. For en del mennesker kan behandling fjerne alle symptomer. Andre kan mærke, at behandlingen giver dem færre symptomer eller føle, at deres symptomer er mindre intense. Efter behandling har de fleste mennesker mere kvalitet i deres liv.(1)

Når PTSD ikke bliver behandlet, bliver den ikke bedre – og den kan endda blive værre

Det er almindeligt at tænke, at din PTSD symptomer vil gå væk med tiden. Men det er meget usandsynligt, specielt hvis du har haft symptomerne i mere end et år. Selv hvis du føler, at du kan klare dine symptomer nu, kan de blive værre med tiden. (1)

Er det nogensinde for sent at få behandling for PTSD

Det er aldrig for sent. Behandling kan hjælpe – selv hvis dine traumer skete for mange år siden. Og behandling for PTSD er blevet meget bedre gennem årene. Hvis du prøvede behandling tidligere, og du stadig har symptomer, er det en god ide at prøve igen.(1)

Hvad hvis du ikke føler dig klar til behandling?

Det er normalt at føle, at du ikke er klar til behandling, eller at komme op med grunde til, hvorfor det ikke er en god ide lige nu – som fx at du ikke har overskud eller du har for travlt. Men ikke at ville tale om eller tænke på traumerne, kan faktisk være et symptom på PTSD. (1)

Du vil måske aldrig føle dig rigtig klar til at få hjælp for PTSD – men hvis du har symptomerne, er det bedre at få behandling nu end at vente. Jo tidligere, at du får behandling, jo tidligere kan du starte med at få det bedre. (1)

Kilder
  1. National Center for PTSD. ”Understanding PTSD and PTSD Treatment.”Maj 2019.  www.ptsd.va.gov